Drillen

Drillen er en fast del av Langhus Skolekorps. Når korpset er ute og marsjerer, er drillens flotte hvite uniformer det første du ser, og aller først kommer korpsets tamburmajor som utgår fra drillen.

Det er øvelser hver torsdag fra kl. 17.30 til kl. 19.30 på Bøleråsen skole. De har også øvingstid på onsdager samme sted. Onsdagen er egentlig avsatt til aspiranter, men benyttes også når det er behov for spesialøving.

Opptaket er på lik linje med korpset for øvrig, og inndeles i aspirant-, junior og hoved drill. I 2012 var alle i hoved drillen

Drillen trener i forskjellige disipliner;

  • Marsjdrill er det som de fleste opplever 17. mai og består av rytmiske bevegelser til korpsets marsjer. Som hjelpemiddel benyttes både drillstaver og flagg. Andre hjelpemidler kan også benyttes.
  • Oppvisningsdrill er innøvde dansenumre hvor koreografien bestemmes av instruktør, og kan bestå av innslag som hentes fra marsjdrill, freestyledans, rytmisk sportsdans mm. Her benyttes både drillstaver, flagg, dusker, bånd mm.
  • Konkurransedrill er oppvisninger i konkurranse med andre drilltropper. De siste 2 årene har ikke korpset deltatt i konkurranser.

Ta gjerne en prat med våre instruktører og meld deg på. Drill er morsomt, og det er fysisk sunt for barna gjennom opptrening av kroppen, bedre motorikk og rytmeforståelse, koordinasjonstrening og samhold.

Er det noe du lurer på? Ta kontakt med:Adeline Harangen, Adeline@harangen.net telefon 98812539 eller direkte til skolekorpset.

..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *